Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd.

 
Skriv ut

Lättgjort, saftigt av vetedeg - det är mums. Den bakas i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om.Tillsätt socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller smörj den.
  3. Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i långpannan. Platta ut den med mjölad hand så att den täcker pannan. Lägg äppelskivorna som taktegel över degen. Låt jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
  4. Smält matfettet. Pensla degen och äpplena med det och strö över socker och kanel. Grädda kakan i mitten av ugnen tills den har fått fin färg och är genomgräddad, ca 20 minuter Skär kakan i rutor sedan den svalnat Lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.