Denna äppelkaka är gjord på ett helt nytt sätt, nämligen på saftigt äppelmos. Kakan är otroligt god och dessutom väldigt lätt att baka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, 24 cm i diameter, med avtagbar kant med matfett.
- Blanda matfett, farinsocker, vaniljsocker, mjöl, bakpulver, ägg, matlagningsgrädde och citronskal väl. Häll smeten i kakformen och jämna till ytan med baksidan av en blöt sked.
- Bred ut äppelmoset ovanpå kaksmeten. Kärna ur och skiva äpplena. Lägg äppelskivorna ovanpå äppelmoset.
- Blanda strösocker, fullkornsmjöl och kanel väl. Blanda i matfettet och gnid ihop smuldegen med fingrarna så att matfettet blandas väl med mjölet. Blanda ner citronsaften och strö smuldegen ovanpå äpplena.
- Sätt in kakan i ugnen och baka i 35 minuter tills kakan är gyllene. Servera den varm eller kall med lite vaniljglass eller vaniljsås till.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar