Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med äppelmos

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna äppelkaka är gjord på ett helt nytt sätt, nämligen på saftigt äppelmos. Kakan är otroligt god och dessutom väldigt lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, 24 cm i diameter, med avtagbar kant med matfett.
  2. Blanda matfett, farinsocker, vaniljsocker, mjöl, bakpulver, ägg, matlagningsgrädde och citronskal väl. Häll smeten i kakformen och jämna till ytan med baksidan av en blöt sked.
  3. Bred ut äppelmoset ovanpå kaksmeten. Kärna ur och skiva äpplena. Lägg äppelskivorna ovanpå äppelmoset.
  4. Blanda strösocker, fullkornsmjöl och kanel väl. Blanda i matfettet och gnid ihop smuldegen med fingrarna så att matfettet blandas väl med mjölet. Blanda ner citronsaften och strö smuldegen ovanpå äpplena.
  5. Sätt in kakan i ugnen och baka i 35 minuter tills kakan är gyllene. Servera den varm eller kall med lite vaniljglass eller vaniljsås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.