Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med ananas

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig och god! Servera med vaniljsås, tunnvispad grädde eller annan god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och tillsätt ananas och fil. Häll smeten i en smord kokosbröad form, ca 24 cm i diameter.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor och stick ner dem tätt intill varandra i smeten. Blanda socker och kardemumma och strö kryddblandningen över äpplena.
  3. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter tills kakan fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.