Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med apelsinmazarin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härligt saftig kaka med smak av apelsin och mandel - och äpple förstås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka samman mjöl, smör, socker och vaniljsocker och spara litet mjöl till utbakningen. Tillsätt äggulan, arbeta ihop degen och låt den vila kallt en stund.
  3. Marinera äppelrivet i apelsinsaften medan du gör fyllningen. Skålla, skala och finhacka mandeln. Rör ihop smör och socker, vispa äggen och rör ned dem. Tillsätt mandel, rivet apelsinskal och rivet äpple med apelsinsaft.
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, och häll i fyllningen. Grädda ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.