Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med cider

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ny kaka för mig som var riktigt god,hittade receptet i en kokbok jag köpt för länge sedan.Vill dela med mig av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form ca 20 cm i diameter och klä med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna tills konsistensen påminner om brödsmulor.
  2. Rör i socker , torkade äpplen och russin. Häll i cider och ägg. Blanda ihop omsorgsfullt. Rör ner hallonen försiktigt, så de inte går sönder. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 190 grader varm ugn i 40 minuter, tills den rest sig och blivit gyllengul.
  3. Låt kakan svalna 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler för att svalna mer. Serveras kall,gärna med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.