Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med havrefras

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Min sons dagmamma gjorde denna underbara äpplekaka till oss när han var liten och det vattnas i munnen så fort jag tänker på den. Är underbart god med vaniljsås till eller marzansås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala äpplena och skär dem i klyftor och lägg dem i en smord ugnsfast form. Täck med folie och låt dem mjukna i ugnen ca 5-10 min.
  2. Blanda havregryn och socker i en skål, smält smöret och häll över och rör om.
  3. Bred massan över äpplena och grädda i mitten av ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 20 min. Servera med vanilj eller marzansås till när den är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.