Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kardemummasmulor

 
Skriv ut

Späckad med äppelklyftor, kanel och mandelmassa och toppad med krispiga kardemummadoftande smulor gör den här kakan försvinnande god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Börja med smulorna. Mät upp mjölet i en bunke och finfördela smöret med fingertopparna. Tillsätt socker, kardemumma och nyp ihop till en smulig deg. Ställ åt sidan medan du förbereder kaksmeten.
  3. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa. Använd gärna händerna. Rör ner socker och äggen, ett i taget och blanda till en klumpfri smet. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
  4. Kärna ur äpplena, skär dem i tunna klyftor och pudra dem med lite kanel och socker. Jämna ut kaksmeten i formen och stick ner äppelklyftorna tätt. Strö ut kardemummasmulorna ovanpå och grädda kakan i nedre delen av ugnen.
  5. Efter 50 minuter brukar den vara lite kladdig i mitten, vilket många tycker är gott, men grädda den längre om du vill ha den helt torr.
  6. Låt svalna lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.