Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kokostäcke

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Till ca 8 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i matberedaren. Finfördela smöret i mjölblandningen tills det blir grynigt.
  3. Blanda i citronsaft, -skal, mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop smeten. Bred ut smeten i en smord bröad form med höga kanter och ca 17 cm i diameter. Stick ner äppelklyftor i smeten.
  4. Kokostäcke: Blanda de torra ingredienserna och häll över kakan. Hyvla med osthyvel tunna skivor kallt smör över.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  6. Servera ljummen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.