Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mynta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den här saftiga kakan har smak av mynta och äpple. Frostingen blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa det med socker. Rör i ägg. Tillsätt citronskal och hackad mynta. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Rör försiktigt ner i smeten. Riv äpplena och vänd ner dem i smeten.
  3. Häll smeten i en smörad springform eller sockerkaksform. Baka i ugnen i 35 minuter. Låt svalna något.
  4. Smält smöret till frostingen. Blanda med florsocker och äppeldricka. Häll frostingen över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.