Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min syster hitta den är receptet i Allt om mat. Den är helt underbar. Den blir saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker, vaniljsocker och eventuellt saffran ljust och fluffigt. Rör ned osten lite i taget. Dela på äggulor och vitor. Blanda ner äggulorna en i taget i smeten och därefter mannagryn.
  2. Vispa vitorna till fast skum. Vänd försiktigt ned först 1/3, sedan resten av vitorna i mannagrynssmeten. Rör inte för mycket.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bred ut smeten i formen och stick ner äppelklyftor. Blanda kanel och vaniljsocker och strö det över kakan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå ytterligare 15 min. Låt kallna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sockertopp 14 december 2008

    Åh den där lät mums! Toppen att ta med imorgon till jobbet och bjuda på! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.