- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min syster hitta den är receptet i Allt om mat. Den är helt underbar. Den blir saftig och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker, vaniljsocker och eventuellt saffran ljust och fluffigt. Rör ned osten lite i taget. Dela på äggulor och vitor. Blanda ner äggulorna en i taget i smeten och därefter mannagryn.
- Vispa vitorna till fast skum. Vänd försiktigt ned först 1/3, sedan resten av vitorna i mannagrynssmeten. Rör inte för mycket.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bred ut smeten i formen och stick ner äppelklyftor. Blanda kanel och vaniljsocker och strö det över kakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå ytterligare 15 min. Låt kallna i formen.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åh den där lät mums! Toppen att ta med imorgon till jobbet och bjuda på! :-)