Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med solrosfrön

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En väldigt saftig äppelkaka med nyttiga frön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i kvarg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och 2 dl av solrosfröna och rör ner i smeten. Häll smeten i två smorda och bröade formar, 1½ liter.
  3. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Stick ner i smeten. Strö över resten av solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en sticka att kakan är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.