Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vaniljsås i glas

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktig favorit i alla åldrar lagad på ett nytt och modernt sätt. Läcker och lättgjord! Allt går att förbereda och sedan varva ingredienserna i en glasburk eller glas strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Äppelmos: Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en skål med höga kanter och häll över sirapen. Baka äpplena i mikron på 800 watt i 6 minuter. Ta ut skålen och rör om. Ställ tillbaka skålen och baka i 800 watt i ytterligare 8 minuter tills äpplena känns mjuka. Mixa sedan försiktigt äpplena och tillsätt resten av ingredienserna. Låt moset svalna.
  3. Kaksmulor: Krossa digestivekexen till smulor i en matberedare eller för hand. Tillsätt övriga ingredienser till smulorna och knåda till en smulig deg. Strö på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Vaniljsås: Vispa grädden. Vispa sedan äggulor och socker pösigt i en annan skål. Vänd ihop grädde och äggulevisp och tillsätt vaniljsockret.
  5. Servering: Varva smulor, äppelmos och vaniljsås i glasburk eller glas. Toppa med smulor. Servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.