En riktig favorit i alla åldrar lagad på ett nytt och modernt sätt. Läcker och lättgjord!
Allt går att förbereda och sedan varva ingredienserna i en glasburk eller glas strax före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Äppelmos:
Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en skål med höga kanter och häll över sirapen. Baka äpplena i mikron på 800 watt i 6 minuter. Ta ut skålen och rör om. Ställ tillbaka skålen och baka i 800 watt i ytterligare 8 minuter tills äpplena känns mjuka. Mixa sedan försiktigt äpplena och tillsätt resten av ingredienserna. Låt moset svalna.
- Kaksmulor:
Krossa digestivekexen till smulor i en matberedare eller för hand. Tillsätt övriga ingredienser till smulorna och knåda till en smulig deg. Strö på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Vaniljsås:
Vispa grädden. Vispa sedan äggulor och socker pösigt i en annan skål. Vänd ihop grädde och äggulevisp och tillsätt vaniljsockret.
- Servering:
Varva smulor, äppelmos och vaniljsås i glasburk eller glas. Toppa med smulor. Servera direkt!
Publicerat den
4 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar