Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompott med kardemumma och havrekrisp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb efterrätt när du får oväntat besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna äpplena och koka tillsammans med pressad citron, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka tills äpplet är mjukt men fortfarande är fast och håller sin form. Smaka ev av med mer socker.
  2. Stek havregryn med smör och socker tills grynen är gyllenbruna och krispiga. Låt svalna på bakplåtspapper.
  3. Lägg kompotten i botten av 4 glas. Toppa med yoghurt i varje glas och strö över stött kardemumma och havrekrisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.