Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompott med salta smulor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrlig fruktdessert med en spännande krock mellan sött och salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka äpplena och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker, rör om. Koka i ca 6 minuter eller tills äpplena är mjuka. Ta grytan av plattan och låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till de salta smulorna. Bred ut på en plåt och rosta dem mitt i ugnen i ca 15 minuter på 175-200 grader, rör om under tiden. Håll koll så att det inte bränns.
  3. När allt har svalnat, lägg kompotten i små skålar, strö över salta smulor och en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.