Läckra portionspajer som serveras direkt i äpplet.
Instruktioner
- Blanda smör, socker, vaniljsocker, vatten och mjöl, lite i taget i en bunke. Arbeta ihop allt till en deg.
Täck degen med plastfolie och lägg den i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär av toppen på äpplena och gröp ur dem med en sked. Behåll ca ½ cm tjock kant inuti hela äpplet. Ta bort kärnorna och blanda äppelskrapet med kanel, vanilj- och farinsocker, nymald kardemumma och kokos. Smält smöret i en stekpanna och stek äppelröran lite lätt. Fyll äpplena med äppelröran.
- Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakplåtspapper så att den inte fastnar. Skär 32 st remsor ca 8 x 1 cm och väv ihop 4 stycken deglock genom att fläta 4x4 remsor med varandra. Lägg de rutmönstrade deglocken ovanpå äpplena och krama locken försiktigt runt äpplena så att de formar sig runt dem.
- Pensla locken med uppvispat ägg och grädda äpplena längst ner i ugnen i 25-30 minuter.
- Servera äpplena med vaniljsås eller vaniljkesella.
Publicerat den
18 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar