Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj i äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra portionspajer som serveras direkt i äpplet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, vatten och mjöl, lite i taget i en bunke. Arbeta ihop allt till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg den i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär av toppen på äpplena och gröp ur dem med en sked. Behåll ca ½ cm tjock kant inuti hela äpplet. Ta bort kärnorna och blanda äppelskrapet med kanel, vanilj- och farinsocker, nymald kardemumma och kokos. Smält smöret i en stekpanna och stek äppelröran lite lätt. Fyll äpplena med äppelröran.
  4. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakplåtspapper så att den inte fastnar. Skär 32 st remsor ca 8 x 1 cm och väv ihop 4 stycken deglock genom att fläta 4x4 remsor med varandra. Lägg de rutmönstrade deglocken ovanpå äpplena och krama locken försiktigt runt äpplena så att de formar sig runt dem.
  5. Pensla locken med uppvispat ägg och grädda äpplena längst ner i ugnen i 25-30 minuter.
  6. Servera äpplena med vaniljsås eller vaniljkesella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.