Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsmulpaj

 
Skriv ut

Värm försiktigt äpplen, citron och socker i en kastrull under omrörning. Det påskyndar karamelliseringen av sockret och förhöjer smaken. Avsluta med kanelen. Äpplen kan bytas mot päron, jordgubbar, hallon eller blåbär eller blåbär. Om du gör en bärpaj strö också över 2 tsk potatismjöl. Variera gärna smulorna genom att byta 1 dl av vetemjölet mot havregryn. De får härlig fyllig smak av att rostas i ugnen.. 0,5 dl solrosfrön är också gott i liksom 1- 2 krm mald kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm). Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel. Lägg ner mjöl, socker och margarin i en bunke, blanda ingredienserna till en smulig deg. Strö smuldegen ovanpå äpplena. Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har en fin gyllene färg. Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Vispa upp dem var för sig och vänd sedan ihop dem lite slarvigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.