- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ingen light efterrätt, men man måste få unna sig.
Det blir krispigare att använda råsocker i stället för strösocker i smulpajen.
Instruktioner
- Deg: Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i mindre kuber. Grovhacka mandeln. Blanda samman alla ingredienserna till degen med fingertopparna.
- Fyllning:
Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (bli brunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning 4–5 min. Tillsätt kanel.
- Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över äpplena.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
- Yoghurtsås:
Smaksätt yoghurten med vanilj- och strösocker.
- Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar