Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsmulpaj med sötmandel, ingefära, kanel och yoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ingen light efterrätt, men man måste få unna sig. Det blir krispigare att använda råsocker i stället för strösocker i smulpajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i mindre kuber. Grovhacka mandeln. Blanda samman alla ingredienserna till degen med fingertopparna.
  2. Fyllning: Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala ingefäran och riv fint på rivjärn. Smält smöret i en stekpanna. Strö över sockret och låt det karamelliseras (bli brunt) med smöret. Tillsätt ingefära och äppelklyftor och stek under omrörning 4–5 min. Tillsätt kanel.
  3. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen över äpplena.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Yoghurtsås: Smaksätt yoghurten med vanilj- och strösocker.
  6. Servera pajen ljummen med yoghurtsåsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.