Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple och morotsmuffins med fiber

 
Skriv ut

Lite matigare då man kan blanda i lite vad man vill ha... Supergott! Använde grahamsmjöl, solroskärnor och krossat linfrö.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det kokande vattnet över fiberblandningen (kallas att skålla vilket ger bättre bakningsegenskaper hos det skållade).
  2. Riv äpplet och moroten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda med ägg och socker. Tillsätt margarin och övriga ingredienser och grädda i formar eller muffinsplåt i 225°C i 7-10 min. Känn med sticka. Låt kallna utan bakduk.
  3. Vill och vågar man går det säkert att byta ut vetemjölet mot grahamsmjöl eller nåt annat fiberrikt. Det går även att minska fett- och sockermängden, våga prova...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.