Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och päronkompott med krisp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

ÄNTLIGEN har jag hittat detta receptet igen på en handskriven lapp i gömmorna hemma. Minns inte var det kommer ifrån men möjligen är det Tina Nordström som gjort det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna äpplen och päron. Lägg frukten i en varm kastrull och strö syltsockret. Låt sockret smälta men inte få färg. Blanda i kardemumman och rör väl. Blanda smör, strösocker och mjöl till en smulig deg. Strö ut smulet på en bakpappersklädd plåt och baka i ugnen, 200 grader tills smulet fått fin färg.
  2. Fördela frukten (gärna ljummen) i portionsskålar. Fördela smulet ovanpå och servera genast tillsammans med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.