Förgyll vintern med ett riktigt härligt och hembakat bröd.
Instruktioner
- Blanda fördegen. Jäst, vatten, durumvete och vetemjöl och låt vila i 30 minuter.
- Skala och finhacka rödlöken. Skär äpplena i ca 1 cm stora bitar. Finskär dillen. Blanda fördegen med allt utom saltet i en matberedare. Tillsätt saltet och låt gå ytterligare några minuter. Degen ska bli lite lös.
- Lägg smörpapper på en ugnsplåt och platta ut degen på smörpapperet eller dela degen (enklast med kniv) i små brödpaddor. Låt jäsa 1-2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla försiktigt med olivolja och strö över lite gorumetsalt.
Grädda ca 20 minuter, småbröden ca 10 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 97 grader.
Publicerat den
7 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar