Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemuffins med knaprigt kaneltäcke

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Såg jättegoda ut. Kommer att prova dem på jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop socker och ägg tills det blir pösigt helst med hjälp av elvisp eller matberedare. Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den porösa smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffinsformarna till hälften.
  2. Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smulig massa. Bred eller smula över smeten.
  3. Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • yvoand02 16 november 2008

    Goda muffins med kanel och äppelsmak. Tog två äpplen. Kommer att baka dem fler gånger.

  • linneafranzen 5 mars 2009

    jättegoda! jag provade att lägga till 1dl hallon och 1 tsk kardemumma också :) blev kanon! tack

  • Karolinan 26 augusti 2011

    Kanongoda! Speciellt krispet på toppen =) Jag hade inne dem 18 min vilket blev lite för länge men de blev goda ändå!

  • ingegerdb 10 november 2011

    Suveränt goda!! Tycker muffins ofta kan bli lite trista och torra men de här kändes som en liten bakelse. Roliga att göra med barnen också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.