Såg jättegoda ut. Kommer att prova dem på jobbet.
Instruktioner
- Vispa ihop socker och ägg tills det blir pösigt helst med hjälp av elvisp eller matberedare. Smält smöret, rör ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner den ljumma vätskan i den porösa smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i smeten. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Tärna äpplet och vänd ner försiktigt. Fyll muffinsformarna till hälften.
- Blanda ingredienserna till täcket i en skål med en gaffel tills det blir en smulig massa. Bred eller smula över smeten.
- Grädda i ca 210°C i 18-20 min. Låt svalna lite innan avnjutning.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda muffins med kanel och äppelsmak. Tog två äpplen. Kommer att baka dem fler gånger.
jättegoda! jag provade att lägga till 1dl hallon och 1 tsk kardemumma också :) blev kanon! tack
Kanongoda! Speciellt krispet på toppen =) Jag hade inne dem 18 min vilket blev lite för länge men de blev goda ändå!
Suveränt goda!! Tycker muffins ofta kan bli lite trista och torra men de här kändes som en liten bakelse. Roliga att göra med barnen också!