Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplen i calvados

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Elegant och ovanlig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Häll sockret i en kastrull och låt smälta på ganska svag värme under omrörning. När sockret blivit ljusbrunt tillsätt saften av citronen och rör om tills sockret löst sig. Häll i calvados och lägg i äppelklyftorna och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna. Lägg upp i glas och toppa med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.