Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Se gärna till att alla recepten har samma temperatur när du börjar, så minskar du risken att aiolin skär sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna och riv dem fint/pressa dem. Vispa ihop äggulorna, citronsaften, vitlöken och salt.
  2. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Du kan även använda elvisp eller stavmixer. Den färdiga aiolin ska vara blank och tjock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.