Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk caesarsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade äntligen detta recept. Smaskens!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krutonger kan du köpa eller ännu hellre göra själv. Skär bort kanterna på ett formfranska eller franskbröd, och skär skivorna i centimeterstora kuber.
  2. Krutonger: Häll rikligt med olivolja över men dränk dem inte. Strö över salt och fördela krutongerna jämnt på en oljad bakplåt. Sätt in i 200 grader och håll koll på krutongerna. Ta ut dem när de är gyllenbruna. varierar beroende av ugn, men c:a 10 min.
  3. Ägget: Placera ett rumsvarmt (mycket viktigt!) i en liten kopp eller skål. Häll över kokande vatten så att det täcker ägget. Låt ägget stå i vattnet i exakt 1 minut. Därefter kyl blixtsnabbt ner ägget, tills du kan hålla det i handen, och det är svagt ljummet. Ställ åt sidan.
  4. Dressing: Vispa samman vitlök, mosad ansjovis och salt, tills det är väl blandat. Vispa i citronjuicen och Worcestershiredropparna. Tillsätt det löskokta ägget och vispa tills dressingen är tjock (c:a 1 min.) Droppa försiktigt i olivoljan med en hand och vispa kraftigt med den andra. När dressingen är välblandad, avsluta med att vispa i paremsanosten.
  5. Blanda salladen: Separera Romansalladsbladen och ta bort de grova yttre bladen. Skölj, låt rinna av. Kör i en salladsslunga eller dutta med en pappershandduk så bladen blir torra. Riv salladen i munsbitar. Och ställ åt sidan. (Förbered gärna salladen först av allt och ställ in den i kylen tills det är dags att blanda samman allt.)
  6. I en stor träskål, häll i 1/3 av dressingen och släng i krutongerna och svep runt så krutongerna täcks av dressingen. Tillsätt salladen, resten av dressingen och blanda väl.
  7. Vill man vara riktigt lyxig kan man servera ett löskokt ägg ovanpå allt. Eller inte. Som du vill.
  8. Hoppas det smakar:)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IdaB79 7 december 2009

    Anchovies är INTE svensk ansjovis utan sardeller... Smakar helskumt med ansjovis, det har jag fått hos en vän som översatt fel. Det blir en miljard gånger godare med sardeller. Då blir det en femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.