- Serverar: 16 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Råsockret i receptet kan ersättas med vanligt strösocker...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca: 25x30cm. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Rör ner rivna morötter och olja.
- Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och vaniljsocker och vänd ihop med smeten. Fyll formen och grädda kakan i den nedre av ugnen i ca: 30 minuter. Låt stå i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.
- Tvätta apelsinen. Riv det yttersta oranga skalet, gärna med ciselör. Lägg undan lite skal till dekoration. Rör smör och florsocker ljust och fluffigt.
Blanda med färskosten och apelsinskalet och bred på kakan. Garnera med sista apelsinskalet.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar