Hittade detta recept i en gammal kokbok om konservering. Tryckt 1942.
Instruktioner
- Beredning:
Skålla tomaterna genom att doppa dem i kokhett vatten och drag av skalen. skär dem i bitar. Skala löken och hacka den fint. Tvätta pepparfrukten och skär den fint i tärningar.
Tips! När jag jobbar med chilipeppar brukar jag använda sax och ett 1 dl mått i aluminium. Lägg chilifrukten i dl måttet och klipp den till önskad storlek. På detta sätt slipper du ta i den och få det sedan i ögonen.
Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och låt det långsamt koka i omkring en timme. Rör då och då. Se till att blandningen inte bränner vid. Massan skall ha en tjock konsistens när den är färdig.
- Smaka av och häll upp i burkar eller dubbla plastpåsar och frys sedan in i portionsstorlek. Eller paraffinera burkarna och förvara mörkt, torrt och svalt. Man kan även sterilisera burkarna vid 80 grader i 15-20 minuter. OBS Detta recept innehåller inget konserveringsmedel.
Publicerat den
24 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar