Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska pannkakor utan ägg

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Nu kan även äggallergiker njuta av amerikanska pannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker, salt, bikarbonat och sojamjöl i en bunke. Rör ned filmjölk och matfett. Smeten blir ganska tjock. Klicka i ca 2 msk smet per pannkaka i en stekpanna på medelstark värme. Grädda. Vänd dem när de jäst upp. Servera med lönnsirap eller sylt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mikkuw 16 juli 2012

    kan man ha vetemjöl istället för sojamjöl?

  • Lizen75 16 juli 2012

    Sojamjölet ersätter ägg (protein). Jag har aldrig provat receptet med enbart vetemjöl.

  • ewny 26 juli 2012

    Kanske det går bra att ersätta sojamjölet med en produkt som heter "No eggs". Finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Ser ut som potatismjöl i utseende och konsistens. Och är någon form av stärkelse.

  • ewny 4 augusti 2012

    Toppenrecept! Min dotter som är äggallergiker är lyrisk! Tack! /Ewa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.