Enkla och lena smaker, där basilika, pinjenötter och parmesanost ger rätten karaktär. Blomkålsmos är en höjdare här hemma och är perfekt för dig som följer en LCHF kost.
Instruktioner
- Salta fisken. Låt den stå och rimma i rumstemperatur ca 15 minuter (den blir saftigare då).
- Blomkålsmos:
Bryt blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i lättsaltad mjölk (½ tsk) ca 10 minuter. Häll av och spara mjölken. Mixa blomkålen med crème fraichen. Späd med lite av mjölken till en lagom moskonsistens. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
- Klappa torsken med hushållspapper. Ånga den i lite vatten i en kastrull eller i mikro ca 7 minuter. Rosta nötter och frön i en torr stekpanna under omrörning. Hyvla osten.
- Servera torsken med mos, nötter, frön och ost. Garnera med basilika. Strö över peppar. Servera med olja eller smält smör.
Publicerat den
18 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar