Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad torsk med blomkålsmos och parmesanost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkla och lena smaker, där basilika, pinjenötter och parmesanost ger rätten karaktär. Blomkålsmos är en höjdare här hemma och är perfekt för dig som följer en LCHF kost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta fisken. Låt den stå och rimma i rumstemperatur ca 15 minuter (den blir saftigare då).
  2. Blomkålsmos: Bryt blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i lättsaltad mjölk (½ tsk) ca 10 minuter. Häll av och spara mjölken. Mixa blomkålen med crème fraichen. Späd med lite av mjölken till en lagom moskonsistens. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Klappa torsken med hushållspapper. Ånga den i lite vatten i en kastrull eller i mikro ca 7 minuter. Rosta nötter och frön i en torr stekpanna under omrörning. Hyvla osten.
  4. Servera torsken med mos, nötter, frön och ost. Garnera med basilika. Strö över peppar. Servera med olja eller smält smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.