Ljuvlig dessert. Välj riktigt fasta och fina päron.
Instruktioner
- Häll vatten och socker i en kastrull. Tillsätt stjärnanis, det yttersta gula av citronskalet och pressad citronsaft. Låt det koka upp.
- Skala päronen och låt stjälkarna vara kvar. Lägg päronen direkt i lagen för att minska brunfärgningen. Koka päronen på svag värme tills de mjuknar, ca 10-25 minuter, beroende på päronsort och storlek.
- Tag päronen från värmen och låt dem svalna i lagen.
- Riv mandelmassan fint. Vispa grädden. Rör samman alla ingredienserna till mandelgrädden. Ställ den i frysen ca 1 timme före serveringen.
- Blanda samman alla ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen sjuda under vispning i ca 5-8 minuter, tills såsen är lagom tjock och simmig. Låt såsen bli kall. Rör i den då och då.
- Fördela den halvfrusna mandelkrämen i botten på 4 portionsglas. Ställ päronen i grädden och ringla över kolasås. Bjud genast.
- Tips! Stjälken på päronet ska vara kvar för att du ska kunna fatta tag i stjälken och hålla i den medan du äter päronet med sked.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar