Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aniskokta päron med mandelgrädde och kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig dessert. Välj riktigt fasta och fina päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Tillsätt stjärnanis, det yttersta gula av citronskalet och pressad citronsaft. Låt det koka upp.
  2. Skala päronen och låt stjälkarna vara kvar. Lägg päronen direkt i lagen för att minska brunfärgningen. Koka päronen på svag värme tills de mjuknar, ca 10-25 minuter, beroende på päronsort och storlek.
  3. Tag päronen från värmen och låt dem svalna i lagen.
  4. Riv mandelmassan fint. Vispa grädden. Rör samman alla ingredienserna till mandelgrädden. Ställ den i frysen ca 1 timme före serveringen.
  5. Blanda samman alla ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen sjuda under vispning i ca 5-8 minuter, tills såsen är lagom tjock och simmig. Låt såsen bli kall. Rör i den då och då.
  6. Fördela den halvfrusna mandelkrämen i botten på 4 portionsglas. Ställ päronen i grädden och ringla över kolasås. Bjud genast.
  7. Tips! Stjälken på päronet ska vara kvar för att du ska kunna fatta tag i stjälken och hålla i den medan du äter päronet med sked.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.