Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankbröst i kryddad plommonsauté

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Anka är ju inte alltid så lätt att få tag på. Får man inte det kan man använda kycklingbröst istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa ankfiléerna, skåra skinnet lätt. Salta på bägge sidor och låt dem ligga framme i rumstemperatur ca 40 minuter.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Skär lök och vitlök i tunna klyftor. Lägg ankfiléerna med skinnsidan neråt i en kall stekgryta eller djup stekpanna. Stek brösten bruna över låg värme i sitt eget fett. Stek filéerna 6-7 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt plommon, lök, vitlök, lagerblad, timjan, nejlikor, koriander, peppar och stjärnanis. Höj värmen och sautera i 4-5 minuter. Skaka pannan då och då.
  4. Lyft ur ankan från pannan, lägg på ett ljummet fat och täck lite löst med folie.
  5. Häll vinäger, vin och pekmez eller honung i grytan, öka värmen och rör kraftigt runt medan vätskan kokar in, ca 2-3 minuter. Smaka av med salt.
  6. Låt ankbrösten vila ett par minuter till innan de skärs upp och läggs ner i plommonsautén. Servera genast med sallad, potatis och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.