Anka är ju inte alltid så lätt att få tag på. Får man inte det kan man använda kycklingbröst istället.
Instruktioner
- Putsa ankfiléerna, skåra skinnet lätt. Salta på bägge sidor och låt dem ligga framme i rumstemperatur ca 40 minuter.
- Dela och kärna ur plommonen. Skär lök och vitlök i tunna klyftor. Lägg ankfiléerna med skinnsidan neråt i en kall stekgryta eller djup stekpanna. Stek brösten bruna över låg värme i sitt eget fett. Stek filéerna 6-7 minuter på varje sida.
- Tillsätt plommon, lök, vitlök, lagerblad, timjan, nejlikor, koriander, peppar och stjärnanis. Höj värmen och sautera i 4-5 minuter. Skaka pannan då och då.
- Lyft ur ankan från pannan, lägg på ett ljummet fat och täck lite löst med folie.
- Häll vinäger, vin och pekmez eller honung i grytan, öka värmen och rör kraftigt runt medan vätskan kokar in, ca 2-3 minuter. Smaka av med salt.
- Låt ankbrösten vila ett par minuter till innan de skärs upp och läggs ner i plommonsautén. Servera genast med sallad, potatis och bröd.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar