Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas köttfärspaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag bara älskar denna köttfärspaj med fetaost och tomater. Hur god som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Lägg smöret i tärningar, mjölet och saltet i en matberedare och hacka tills det är smuligt. Tillsätt en msk vatten åt gången tills degen är fast och fin. Lägg den på en tallrik och ställ i kylen minst 20 minuter.
  2. Fyllningen: Börja med att hacka löken fint. Skala vitlöken. Bryn löken mjuk i pannan. Tillsätt köttfärsen. Finfördela den och bryn den tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Slå över matlagningsgrädden, tacosåsen och chilisåsen. Rör ihop. Pressa vitlöken över och krydda även med lite vitlökspeppar. Låt alltsammans koka samman tills det knappt finns någon vätska kvar.
  3. Ta ut degen ur kylen och tryck ut den i en form. Nagga den och ställ in den i ugnen på 225 grader och låt den grädda tills den har fått en gyllenbrun färg. Ta ut den och lägg i köttfärsen och fetaosten, skuren i små tärningar. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Strö över den rivna osten. Grädda klart tills osten har smält och den har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • immortal_girl 9 augusti 2008

    Hur god paj som helst gjorde även en vitkålssallad som tillbehör som jag har laddat upp i min kokbok

  • sundan 21 augusti 2008

    Jättegod paj som är enkel utan en massa krångliga ingredienser. Min mans favorit.

  • TinaY 19 mars 2009

    Mycket god paj!

  • emma_lee 21 april 2011

    Mycket god paj, min sambos nya favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.