Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda vitlöksbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket gott vitlöksbröd som inspirerats av recept från Spanien, eller närmare bestämt från Katalonien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva 6-8 brödskivor, och dela de största skivorna. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem mycket tunt.
  2. Vispa upp äggen med salt och peppar, tillsätt vitlöken och blanda ihop äggsmeten.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Själv föredrar jag att använda en gjutjärnspanna. Doppa brödskivorna i äggsmeten så att de täcks väl.
  4. Stek brödskivorna på båda sidorna tills de är vackert gyllenbruna. Ta upp dem ur pannan, låt dem rinna av och servera dem varma.
  5. Lägg upp på serveringsfat eller portions tallrikar och dekorera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.