- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mycket gott vitlöksbröd som inspirerats av recept från Spanien, eller närmare bestämt från Katalonien.
Instruktioner
- Skiva 6-8 brödskivor, och dela de största skivorna. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem mycket tunt.
- Vispa upp äggen med salt och peppar, tillsätt vitlöken och blanda ihop äggsmeten.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Själv föredrar jag att använda en gjutjärnspanna. Doppa brödskivorna i äggsmeten så att de täcks väl.
- Stek brödskivorna på båda sidorna tills de är vackert gyllenbruna. Ta upp dem ur pannan, låt dem rinna av och servera dem varma.
- Lägg upp på serveringsfat eller portions tallrikar och dekorera med persilja.
Publicerat den
26 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar