Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och fänkålsbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta underbara bröd får en saftig och mycket god smak av apelsinmarmelad och pikanta fänkålsfrön. Bröd att njuta av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna (torrjäst, fänkål, salt och vetemjöl) i en degblandare.
  2. Värm vattnet till 55 grader och blanda ner apelsinmarmelad, olja och baksirap. Häll vätskan (45-50 grader) över mjölblandningen och arbeta samman till en smidig deg. Bearbeta degen i maskinen 5-10 minuter.
  3. Häll upp degen på en lätt mjölad bakbänk och dela den i 4 bitar. Knåda och forma bitarna till bröd.
  4. Lägg bröden i välsmorda avlånga bakformar, 1-1,25 liter. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
  5. Grädda på nedre falsen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.