Detta underbara bröd får en saftig och mycket god smak av apelsinmarmelad och pikanta fänkålsfrön. Bröd att njuta av!
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna (torrjäst, fänkål, salt och vetemjöl) i en degblandare.
- Värm vattnet till 55 grader och blanda ner apelsinmarmelad, olja och baksirap. Häll vätskan (45-50 grader) över mjölblandningen och arbeta samman till en smidig deg. Bearbeta degen i maskinen 5-10 minuter.
- Häll upp degen på en lätt mjölad bakbänk och dela den i 4 bitar. Knåda och forma bitarna till bröd.
- Lägg bröden i välsmorda avlånga bakformar, 1-1,25 liter. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
- Grädda på nedre falsen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar