Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och ingefärskaka

 
Skriv ut

Det är gott att smaksätta kakan med lite sherry eller rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör ytterligare en stund.
  2. Blanda ner syltat apelsinskal, syltad ingefära och valnötter.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
  4. Lägg smeten i smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Täck med smort smörpapper eller folie.
  5. Grädda i 150 grader ca 75 minuter. Ta bort papperet då kakan höjt sig eller efter ca ½ tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.