Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och jordgubbs cheesecake med chokladlinser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktigt härligt syrlig och smarrig cheesecake med smak av både apelsin, jordgubbar och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda krosset med flytande margarin. Tryck ut massan i en springform, ca 22-23 cm i diameter.
  2. Blanda lättdryck och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du gör fyllningen.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt färskost och crème fraiche. Vispa smeten slät och smidig.
  5. Häll i gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning. Om geletinet har hunnit stelna lite, sätt muggen i varmt vatten så löses gelatinet upp igen.
  6. Rör till sist i den hackade chokladen eller chokladlinser.
  7. Häll fyllningen över kexbottnen och ställ in cheesecaken i frysskåpet och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
  8. Då fyllningen har stelnat: Pudra över fyllningen med kakaopulver och strö jordgubbsströssel ovanpå. Jag använde apelsinströssel inköpt i Danmark.
  9. Ät och njut! Du kommer INTE att bli besviken!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.