En riktigt härligt syrlig och smarrig cheesecake med smak av både apelsin, jordgubbar och mörk choklad.
Instruktioner
- Krossa kexen och blanda krosset med flytande margarin. Tryck ut massan i en springform, ca 22-23 cm i diameter.
- Blanda lättdryck och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du gör fyllningen.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Tillsätt färskost och crème fraiche. Vispa smeten slät och smidig.
- Häll i gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning. Om geletinet har hunnit stelna lite, sätt muggen i varmt vatten så löses gelatinet upp igen.
- Rör till sist i den hackade chokladen eller chokladlinser.
- Häll fyllningen över kexbottnen och ställ in cheesecaken i frysskåpet och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Då fyllningen har stelnat: Pudra över fyllningen med kakaopulver och strö jordgubbsströssel ovanpå. Jag använde apelsinströssel inköpt i Danmark.
- Ät och njut! Du kommer INTE att bli besviken!
Publicerat den
29 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar