Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och jordgubbsrutor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Enkla att göra och jättegott att äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner apelsinmarmeladen (eller 2 1/2 dl apelsinjuice). Tillsätt apelsin arom om du vill mer apelsinsmak.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnnen 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Smak- och färgsätt efter eget tycke och smak. Garnera med valfritt strössel och färska/styckfrysta jordgubbar. Jag använde strössel med jordgubbssmak (köpt i Danmark).
  5. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.