Enkla att göra och jättegott att äta.
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd ner apelsinmarmeladen (eller 2 1/2 dl apelsinjuice). Tillsätt apelsin arom om du vill mer apelsinsmak.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnnen 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr.
Smak- och färgsätt efter eget tycke och smak. Garnera med valfritt strössel och färska/styckfrysta jordgubbar. Jag använde strössel med jordgubbssmak (köpt i Danmark).
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar