Gott fräscht och annorlunda.
Instruktioner
- Vipsa ägg och socker fluffigt, tillsätt smör och ricotta och vispa tills det blandats helt.
Tillsätt rismjöl, bakpulver, mandel och kokos och rör sedan om ordentligt.
- Häll smeten i en smörjd form och grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter eller tills den är färdig. Alltid bäst att göra tandpetartestet.
- Medan kakan är i ugnen så gör du i ordning apelsinsirapen genom att koka apelsinsaften med socker tills den tjocknat.
- När kakan är färdig lägger du den på en tallrik och gör små hål eller små skåror i den över hela ovansidan, jag använder mig ibland av en tom spruta eller en sån som man anväder för att ge småbarn flytande medicin för att sprida ut apelsinsirapen ordentligt. Låt kakan kallna.
- Glasyren gör du genom att vispa ihop ricottan (ta lite mer ost om du tycker det blir lite) med nåra msk nypressad apelsinsaft och så mycket florsocker det nu behövs för att få till en bra konsistens, inte för att man någonsing får samma konstistens som en vanlig glasyr så ta det lugnt med apelsinsaften, börja med lite och öka på.
- Sprid ut glasyren över kakan.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar