Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och kokoskaka med ricotta med ricottaglasyr

 
Skriv ut

Gott fräscht och annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vipsa ägg och socker fluffigt, tillsätt smör och ricotta och vispa tills det blandats helt. Tillsätt rismjöl, bakpulver, mandel och kokos och rör sedan om ordentligt.
  2. Häll smeten i en smörjd form och grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter eller tills den är färdig. Alltid bäst att göra tandpetartestet.
  3. Medan kakan är i ugnen så gör du i ordning apelsinsirapen genom att koka apelsinsaften med socker tills den tjocknat.
  4. När kakan är färdig lägger du den på en tallrik och gör små hål eller små skåror i den över hela ovansidan, jag använder mig ibland av en tom spruta eller en sån som man anväder för att ge småbarn flytande medicin för att sprida ut apelsinsirapen ordentligt. Låt kakan kallna.
  5. Glasyren gör du genom att vispa ihop ricottan (ta lite mer ost om du tycker det blir lite) med nåra msk nypressad apelsinsaft och så mycket florsocker det nu behövs för att få till en bra konsistens, inte för att man någonsing får samma konstistens som en vanlig glasyr så ta det lugnt med apelsinsaften, börja med lite och öka på.
  6. Sprid ut glasyren över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.