Ett gammalt recept jag hittade bland utklippen, och som den efterättsälskare jag är, så har den här fromagen en given plats i hjärtat.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
- Tvätta apelsinen och riv skalet, pressa apelsinen.
- Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden. Blanda grädde, ägguleblandning, apelsinskal och saft. Vänd ner äggvitorna.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, låt dem smälta på svag värme tillsammans med någon matsked vatten i en kastrull. Blanda ner det i äggsmeten. Häll upp i glas. Låt stå kallt minst timme.
- För mandaringelén:
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Värm mandarinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i saften. Låt saften svalna, häll därefter ett lager ovanpå den kalla, stelnade moussen.
- Garnera med riven choklad, mynta och halverad apelsinskiva.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar