Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och mandarinfromage

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept jag hittade bland utklippen, och som den efterättsälskare jag är, så har den här fromagen en given plats i hjärtat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet, pressa apelsinen.
  4. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden. Blanda grädde, ägguleblandning, apelsinskal och saft. Vänd ner äggvitorna.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, låt dem smälta på svag värme tillsammans med någon matsked vatten i en kastrull. Blanda ner det i äggsmeten. Häll upp i glas. Låt stå kallt minst timme.
  6. För mandaringelén: Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Värm mandarinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i saften. Låt saften svalna, häll därefter ett lager ovanpå den kalla, stelnade moussen.
  7. Garnera med riven choklad, mynta och halverad apelsinskiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.