Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och rosmarinkaka

 
Skriv ut

Fantastiskt god med en ovanlig smaksättning som gör succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175*.
  2. Smörj och bröa formen.
  3. Smält smöret och låt svalna. Finriv skalet på en apelsin. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och rosmarin. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret, apelsinskalet och saften av apelsinen. Häll smeten i formen. Grädda på galler längst ner i ugnen ca 40 minuter. Känn med provstickan att den är torr. Pudra över lite florsocker och strö lite rosmarin över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.