Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsindoftande biscotti med vit choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbara skorpor, små, söta och knapriga

Ingredienser

Instruktioner

Rosta mandeln i 10 min, 175 grader. Smält smöret. Vispa upp äggvitorna med en nypa salt, tills de är fasta. Vispa ihop äggulor med strö- och råsocker och rivet apelsinskal. Hacka mandeln och blanda ihop de torra ingrediensena, börja med 3 dl av mjölet. Rör i mjölblandningen i äggulesmeten. Vänd i äggvitor och rör försiktigt. Häll i smöret och apelsinsaft av ½ apelsin och rör till en jämn smet. Pudra med mjöl tills det blir en halvlös deg. Forma till tre längder och platta ut lite på en plåt Grädda i 18 min, 180 grader. Skär i sneda bitar och lägg med snittytan uppåt Rosta i 4-5 minuter, 200 grader. Stäng av ugnen, ställ den på glänt tills de torkat, ca 30-60 minuter brukar det ta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.