Denna saftiga kaka är fantastiskt god och lättbakad. Det fluffiga yoghurttäcket med citron ger en härligt frisk smak som gör bakverket till en riktig höjdare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett och ett och blanda väl.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. för att sedan blanda ner mjölblandningen i sockerblandningen.
- Rör till sist i filmjölk, koncentrerad apelsinjuice, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda väl.
- Smöra och bröa en kakform, ca 1½-2 liter. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timma eller tills en sticka inte längre blir kladdig när du sticker den i kakan.
- Rör samman alla ingredienser utom citronskalet till yoghurttäcket medan kakan gräddas. Bred sedan på det när kakan svalnat. Dekorera med rivet citronskal. Låt kakan stå kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar