En fantastiskt god soppa med frikadeller och asiatisk kryddning som även de yngsta vid bordet brukar tycka om. Perfekt som värmande mat efter utflykten.
Instruktioner
- Lägg nudlarna i en stor skål och häll kokande vatten över. Låt stå och dra cirka 10 minuter tills de är lite mjuka men har tuggmotstånd. Häll dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Ställ åt sidan.
- Gör frikadellerna. Skala vitlöksklyftorna. Kör dem med koriandern i en mixer. Blanda färsen i en skål med fisksås och svartpeppar. Rör ner vitlöksblandningen. Fukta händerna med lite vatten och forma färsen till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ åt sidan.
- Gör sedan soppan. Ansa citrongräset och banka den nedersta delen. Häll citrongräs, 1,2 liter vatten, buljongtärningar och kycklingfond i en gryta och hetta upp. Tillsätt ingefära, socker och fisksås. Låt buljongen sjuda 10 minuter.
- Lägg frikadellerna i buljongen och sjud cirka 5 minuter tills de är genomkokta. Tillsätt salladskål, salladslök och nudlar och koka upp. Fördela soppan i portionsskålar och droppa över sesamolja. Strö på hackad koriander.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar