Krämig pesto med jordnötter och asiatisk kryddning.
För fina musslor- stek dem snabbt i en riktigt het panna.
Steks de för länge blir de som gummibollar!
332 kalorier per portion
17 g fett
9 g protein
35 g kolhydrater
Instruktioner
- Börja med peston. Skala och finhacka ingefäran. Skrubba lime och apelsin i ljummet vatten, riv skalen och pressa juicen.
Skala vitlöken och plocka örterna.
Blanda ingefära, apelsin- och limeskal samt- juice, vitlök, örter och nötter i en matberedare. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under mixning. Tillsätt sesamoljan och salt.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
Skölj och strimla sockerärterna. Koka dem ca 30 sekunder och skölj i kallt vatten. Blanda nudlar, pesto och sockerärter.
Skölj och klyfta tomaterna.
- Hetta upp en grill- eller stekpanna riktigt ordentligt (det ska nästan ryka ur pannan) och stek pilgrimsmusslorna i oljan ca 30 sekunder per sida. Salta
- Lägg salladen på ett stort fat, fördela nudlarna över.
Toppa med tomater och musslor.
- Servera genast!
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar