Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk pesto med pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig pesto med jordnötter och asiatisk kryddning. För fina musslor- stek dem snabbt i en riktigt het panna. Steks de för länge blir de som gummibollar! 332 kalorier per portion 17 g fett 9 g protein 35 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med peston. Skala och finhacka ingefäran. Skrubba lime och apelsin i ljummet vatten, riv skalen och pressa juicen. Skala vitlöken och plocka örterna. Blanda ingefära, apelsin- och limeskal samt- juice, vitlök, örter och nötter i en matberedare. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under mixning. Tillsätt sesamoljan och salt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen. Skölj och strimla sockerärterna. Koka dem ca 30 sekunder och skölj i kallt vatten. Blanda nudlar, pesto och sockerärter. Skölj och klyfta tomaterna.
  3. Hetta upp en grill- eller stekpanna riktigt ordentligt (det ska nästan ryka ur pannan) och stek pilgrimsmusslorna i oljan ca 30 sekunder per sida. Salta
  4. Lägg salladen på ett stort fat, fördela nudlarna över. Toppa med tomater och musslor.
  5. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.