Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk rödspätta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här asiatiska rätten är bland det godaste man kan äta.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj rödspättorna och salta dem. Skölj purjolöken, skär den i cm-tjocka skivor. Skär paprika i tärningar. Värm 1 msk av oljan i en gryta, och fräs purjo och paprika ett par minuter. Tillsätt ananas, vatten, buljong, chilisås, soja och vinäger och sjud såsen ett par minuter. Rör ut potatismjölet med ett par matskedar vatten. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll sesamfrön på en annan tallrik. Vänd fileerna i ägg och sesamfrön så att de blir väl täckta. Värm resten av oljan i en stek- eller wokpanna, lägg i fisken och stek den guldbrun över medelstark värme, ca 3 min. Koka upp grönsakssåsen, häll i redningen och låt såsen sjuda 5-6 sekunder så att den blir simmig. Fördela såsen på tallrikar, lägg på fisken och garnera med koriander. servera med jasminris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.