Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine med svamp- och lökfyllning

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräckt att servera maten direkt ur auberginen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginen och gröp ur dem, men inte så mycket att det går hål på skalet. Pensla insidan med olivolja och lägg halvorna på ett ugnssäkert fat. Sätt in auberginen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Fräs under tiden champinjoner och lök i lite smör. Grovhacka aubergineköttet och blanda i det efter en stund och fräs alltsammans tills de fått lite färg.
  4. Strö över mjölet, rör om och blanda i grädden och låt koka sakta några minuter. Tillsätt kapris, salt och peppar och fyll auberginhalvorna.
  5. Strö över parmesanost och gratinera i ugnen tills osten fått färg, ca 15 minuter.
  6. Variation: Blanda några hackade ansjovisfiléer i fyllningen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kristinahedberg 28 april 2009

    Mumsigt! Serverade med knaperstekt bacon. Kristina Västerås

  • calabaz 11 juni 2010

    Supergott!!!

  • anpeid 21 mars 2013

    Har inte privat den än men är mycket nyfiken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.