Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine- och böncurry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hetta, syra, sötma och sälta - den här currygrytan har allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i cm-stora tärningar. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna i 2 msk olja i en stor stekpanna några minuter.
  2. Tillsätt auberginen och stek tills den har fått lite färg. Rör ner tomaterna och 2 dl vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med 1½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Toppa curryn med mandel. Servera med matyoghurt, mango chutney, mynta och naanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.