En väldigt god gratäng som passar dig som älskar ost! Servera den som här, helt vegetarisk eller som ett tillbehör.
Välj gärna en tomatsås med oliv- eller basilikasmak.
445 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strö salt på aubergineskivorna och låt dem ligga och vätska av sig ca 30 minuter. Skölj och torka av. (Har du ont om tid kan du hoppa över det här momentet). Dra några varv med pepparkvarnen över aubergineskivorna och pudra dem med lite mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka.
- Lägg hälften av skivorna i botten på en ugnsform. Täck med en del av tomatsåsen, basilikan, mozzarellan och fetaosten. Fyll på med resten av aubergineskivorna, sås, basilika och ost. Mixa det smulade brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter till fin färg. Servera med färsk basilika, blandad grönsallad och surdegsbröd.
Publicerat den
11 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar