Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med tre ostar

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En väldigt god gratäng som passar dig som älskar ost! Servera den som här, helt vegetarisk eller som ett tillbehör. Välj gärna en tomatsås med oliv- eller basilikasmak. 445 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strö salt på aubergineskivorna och låt dem ligga och vätska av sig ca 30 minuter. Skölj och torka av. (Har du ont om tid kan du hoppa över det här momentet). Dra några varv med pepparkvarnen över aubergineskivorna och pudra dem med lite mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka.
  3. Lägg hälften av skivorna i botten på en ugnsform. Täck med en del av tomatsåsen, basilikan, mozzarellan och fetaosten. Fyll på med resten av aubergineskivorna, sås, basilika och ost. Mixa det smulade brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen.
  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter till fin färg. Servera med färsk basilika, blandad grönsallad och surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.