Auberginen kokas in med massa smak: timjan, vitlök, fänkål och äpple. De rostade kikärterna höjer grytan ännu en nivå!
Instruktioner
- Börja med kikärterna. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Öppna ugnen och vänd kikärterna en gång under tiden.
- Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen. Bryn auberginen runt om i det mesta av smör/olivolja i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör/olivoljan i grytan ca 2 minuter. Tillsätt aubergine, äppeljuice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
- Toppa grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och eventuellt kokt råris.
Publicerat den
15 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar