- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Du kan bryna oxfilébitarna hastigt i panna och låta det gå klart i ugnen, med en digital termometer som guide för hur du vill ha köttet (se faktaruta längst ned). Den som har bråttom köper färdig rödvinssås.
Instruktioner
- Börja med såsen. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök- och morotshack ett par minuter utan att det bränns vid.
- Rör i tomatpuré och fräs en minut till. Häll i buljong, vin, soja och timjan och låt såsen småkoka utan lock i 5 minuter.
- Sila bort det hackade och häll tillbaka såsen i kastrullen. Smaka av med socker, salt och peppar. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa i. När det börjar koka igen tar du av kastrullen från plattan och vispar i en sked smör. Håll varmt.
- Stek svampen i smör cirka 4–5 minuter. Salta och peppra. Håll varmt.
- Putsa köttet från eventuella senor och hinnor. Skär det i fyra bitar och linda en baconskiva runt varje. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnat. Stek köttbitarna cirka 5 minuter på varje sida på medelvärme. Salta och peppra. Eller bryn dem hastigt och låt gå klart i ugnen på 150 grader. Servera med förslagen och ditt val av potatis.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar