Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad oxfilé med svamp och rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Du kan bryna oxfilébitarna hastigt i panna och låta det gå klart i ugnen, med en digital termometer som guide för hur du vill ha köttet (se faktaruta längst ned). Den som har bråttom köper färdig rödvinssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök- och morotshack ett par minuter utan att det bränns vid.
  2. Rör i tomatpuré och fräs en minut till. Häll i buljong, vin, soja och timjan och låt såsen småkoka utan lock i 5 minuter.
  3. Sila bort det hackade och häll tillbaka såsen i kastrullen. Smaka av med socker, salt och peppar. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa i. När det börjar koka igen tar du av kastrullen från plattan och vispar i en sked smör. Håll varmt.
  4. Stek svampen i smör cirka 4–5 minuter. Salta och peppra. Håll varmt.
  5. Putsa köttet från eventuella senor och hinnor. Skär det i fyra bitar och linda en baconskiva runt varje. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnat. Stek köttbitarna cirka 5 minuter på varje sida på medelvärme. Salta och peppra. Eller bryn dem hastigt och låt gå klart i ugnen på 150 grader. Servera med förslagen och ditt val av potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.