En oslagbar kombination som passart till alla tillfällen.
Instruktioner
- Skölj och rensa bären.
- Citronkräm: Lägg allt i en kastrull och sjud under konstant omrörning tills citronkrämen tjocknar. Låt svalna.
- Maräng: Koka socker och vatten till 124 grader. Vispa äggvitor och socker fluffigt.
- Slå den kokta sockerlagen över den vispade äggvitan i en tunn stråle. Vispa tills marängsmeten svalnar.
- Klicka upp på plåt, grilla i ugn på 225 grader under grillelement tills marängerna får färg.
- Tarteskal: Kör mjöl, smör och vatten till en deg i matberedare. Tillsätt salt och socker.
- Kavla ut och täck små formar. Nagga med gaffel och täck eventuellt kanterna med folie.
- Grädda i ugn på 200 grader i ca 8 minuter.
- Spritsa citronkräm i tarteskalen. Fyll på med bär, toppa med maräng och garnera med citronmeliss.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar